Ubij dosadu na praznicima

01:46

Pretpostavljam da je i svima vama kao i meni nekad dosadno preko ljetnih praznika da ne znam što ću raditi (ne uključuje se sjedenje za računalom cijeli dan). Odlučila sam vam napisati 10 stvari koje vas mogu zabaviti, ali mogu biti i jako korisne.

1.Čišćenje sobe
Vaša već dugo neuredna soba se može pretvoriti u pravi mali raj i mjesto za odmor. Sve što je potrebno jest 1 sat slobodnog vremena (a znamo da ga imate), vaše strpljenje i volja za urednom sobom.
Prvo pospremite krevet i promijenite posteljinu jer kada je krevet uredan, soba 80% izgleda urednije.
Zatim izvadite svu odjeću iz ormara, posložite je, a onda odvojite ljetnu odjeću od zimske. Zimsku stavite u kutije, a ljetnu spremite natrag u ormar.
Krpu u ruke i očisti namještaj u sobi (police, radni stol, računalo, prozor, noćni ormarić...) I na kraju usisajte sobu usisavačem. Za samo sat vremena vaša soba izgleda duplo bolje, sada bar se možete okrenuti u njoj a da ne zapnete za neki zalutali komad odjeće na podu. :P Mama će biti ponosna ;)



2. DIY projekti
Na internetu ima toliko ideja kako napraviti ogrlice, mašnice, majice, urediti sobu... Pokušajte napraviti same ono što ste dugo željele, npr. lančić s brkovima ili sliku za zid u sobi. Pokušaj, nije teško!



3. Posvetite vrijeme sebi
Nalakirajte nokte, operite kosu pa je zatim isfenirajte prema želji, napravi masku za kosu, lice i piling, pogledaj omiljenu seriju ili nađi super film na internetu, otiđi na kavu s frendicama... ovo sve je vrlo opuštajuće, a oduzme vrijeme i ubije dosadu.

4. Pomozite mami u kućanskim poslovima
Mama sigurno ima i previše posla pa zašto joj ne bi malo olakšala? Očistite stol, usisajte, obrišite prašinu ili joj jednostavno pomozite da na pravi generalku. Bit će vrlo sretna, vjerujte.

5. Čitajte
Podigni neku knjigu u knjižnici i čitaj. Ako pak ne voliš knjige onda uzmi neki časopis ili novine te pročitaj.



6. Prošetajte psa
I psu je nekad potrebna pažnja, pa ga izvedite u šetnju barem na pola sata. Činite dobro njemu, a i svojem tijelu.

7. Pokušajte napraviti neki recept iz kuhinje
Baka vam je davno dala neki recept za kolač koji još nisi uspjela napraviti? E pa sada je vrijeme za to! Pripremite sve sastojke i samo slijedite upute. Poslije pravljenja počistite kuhinju da ne bi brašna bilo tamo gdje ne treba.

8. Odspavajte
Spavanje od samo 20 min odlično utječe na naš organizam, a i odlično se odmoriti nakon šetnje s psom ili shoppinga s frendicama.

9. Uredi sobu
Na zidu ti već godinama stoje posteri koji su se već poderali? E pa ukloni ih i na zid nalijepi nove fotografije, citate, što ti god padne na pamet.



10. Šminka i odjeća
Izaberite modne kombinacije za izlaske s frendicama, isprobavajte nove načine šminkanja i što sve ne. Na youtubeu imaš razne videe i tutoriale.


Eto toliko od mene za ovaj post, nadam se da sam vam pomogla i da ćete iskoristiti ovo. Pusa :*

You Might Also Like

8 komentari

  1. Super post. :) Idem odmah krenuti s tvojim idejama. :)

    http://troiscorner.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideje! Većinu stvari radim. :)

    sandrin-kutak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicne ideje.Hvala na pomoci odlican blog.Uclanila sam se :)

    oneloveonestyle.blogspot.com
    Q&A postavi pitanje i uclani se ako hoces ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko dobri saveti!
    Ja pola od ovoga ne radim,ali svakako ću početi.

    Flyovanje. blogspot.com

    OdgovoriIzbriši