Beach Food

02:29

Heej ljudi :)
Kako su ovih dana nesnosne vrućine i većina nas bježi na more pokušavajući se rashladiti, odlučila sam vam napisati 10 zdravih zalogaja za plažu, što ne uključuje samo sendviče. Uz ove zalogajčiće svakako vam preporučujem hladnu vodu ili ledeni čaj.


1. Pločice sa žitaricama

Jedna od najboljih užina za plažu! Sadržavaju sirove sastojke koji su dobri za tebe, a dobro trpe i temperature (ne smijete ih naravno ostaviti na suncu i vrućini). Samo ubacite u torbu za plažu nekoliko ovakvih pločica i spremni ste za pokret!





2. Ananas

Prije odlaska na plažu narežite ga na kockice, štapiće ili kolutove, spakirajte u plastičnu posudicu i dodajte malo đumbira koji će ovo voće učiniti još i zdravijim!

3. Jagode

Svi vole jagode, jel da? Također su prepune vitamina C koji je odličan antioksidans, a i sadržavaju malo šećera. Vlakna produljuju osjećaj sitosti i održavaju razinu šećera u krvi. Jagode su zabavne i ukusne stoga neka vas prate na svakom odlasku na plažu.





4. Mrkva

Uzmite mrkvu kad poželite nešto hranjivo i slatko! Jedna šalica mrkve ne samo da će vas zasititi nego će vam pružiti i beta karoten koji daje predivan sjaj vašoj koži i preplanulom tenu. Odlično se slažu sa maslacem od kikirikija ili badema.

5. Crvene paprike

Crvene, mesnate paprike hrskave su, a osiguravaju vam hidrataciju slatkoću. Odlične su za održavanje težine i njegovanja tena. Sadržavaju vlakna i vitamin C, a prepune su i vode koje na suncu ne možete unijeti dovoljno


6. Bademi

Zdrave masnoće i proteini održavaju razinu šećera u krvi, a vitamin B daje vam energiju i pomaže vašem metabolizmu. Pripazite samo da ih ne jedete zasoljene ili pržene jer izazivaju nadutost i nakupljanje tekućine u organizu.




7. Tuna

Tuna ne sadržava ugljikohidrate, ima samo 1 gram masnoće, a prepuna je omega 3 masnih kiselina, proteina i vitamina B. Osjećaj sitosti trajat će još i dulje što samo znači da na plaži možete ostati do mraka!


8. Muffini

Ako osjetiš strašnu glad kojoj ne mogu doskočiti mrkvice, voće i bademi, razmisli o muffinima! Potraži recepte koji koriste integralno brašno i varijante s manjim brojem kalorija i pridržavaj se zdravog režima prehrane čak i na plaži!




9. Kokice

Kokice su, vjerovali ili ne, jedan od najzdravijih snekića koji će sasjeći glad u korijenu! Kokice su bogate vlaknima, a siromašne kalorijama, naravno kad ih ne natafljate uljem, maslacem, solju ili čokoladom. Umjesto da kupujete one u vrećici, napravite ih sami kod kuće od zrnja kukuruza kokičara. Tako ćete biti sigurni da sadržavaju ulja i soli onoliko koliko je potrebno da ostanu zdrave i ukusne!


10. Miks suhog voća i oraščića

Snack mix, poznatiji i kao studentski mix, lako se priređuje, a ukusan je i hranjiv. Pomiješaj jednu šaku suhog voća po izboru, šaku oraščića i sjemenki i voila – zdrav i ukusan zalogaj je spreman!



You Might Also Like

12 komentari

  1. Sjajan post! Baš mi se dopada tema! Inače, sve poslastice sa tvog spiska mi se baš dopadaju i sigurno ću neke od njih već danas isprobati. <33

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Milice :) Svakako isprobaj, jako je ukusno, a i zdravo <3

      Izbriši
  2. Ja obožavam postove u kojima se radi o hrani. :D Dala si mi neke super predloge! Većinu pomenutih stvari volim, ali se i ne setim da ih jedem. <3

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Food ♥♥♥ Prelep post. Dodala bih lubenicu xD ☺☺☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Eee da! Kako se nje nisam sjetila? :D <3

      Izbriši
  4. Ovo su bas dobre ideje za grickalice,ali ja nista od ovoga ne voli,sem jagoda.

    flyovanje.blogspot.com
    Molim vas sve da pogledate moj poslednji post,jako je bitno!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super post, mnogo nam se svidja. :*

    colorfulcraziness.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post,samo tako nastavi.:)

    http://iamlena92x.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši