Trikovi za izbjeljivanje zubi

09:50

Hej ljudi, evo mene s novim postom. Danas ću vam otkriti neke male trikove kako izbijeliti zube i to s nekim stvarima koje ćete pronaći u kući.


#Limun i soda bikarbona
 U manju čašu stavite dvije žličice sode bikarbone te na to nakapajte nekoliko kapi limuna. Kada se smjesa zapjeni, umočite četkicu u nju te operite zube. Četkajte ih 2 do 3 minute, a nakon toga operite zube običnom pastom. Ovo radite 2 do 4 puta na mjesec.



#Banana

Jeste li znali da unutarnja strana kore od banane sadrži brojne minerale koji se lako apsorbiraju u zube i čine ih ljepšima? Zube slobodno trljajte dva puta dnevno unutarnjom stranom kore po 2 minute.



#Jabučni ocat

Jabučni ocat u kombinaciji s vodom ubija sve bakterije u ustima stoga je idealno sredstvo za održavanje oralne higijene. U čašu vode stavite žličicu octa i time isperite usta. Ocat je prilično agresivan i može oštetiti caklinu stoga vodite računa da smjesa bude blaga.

#Jagode
Ovo voće odlično je sredstvo  u borbi protiv žutih i sivih nijansi zuba; sve što trebate učiniti jest zgnječiti jagode, a zatim ih istrljati po zubima. Nakon toga obavezno zube operite običnom pastom za zube kako vam se ne bi oštetila caklina.





#Maslinovo ulje
Na vaticu stavite nekoliko kapi ovog ljekovitog ulja te time istrljajte zube, a potom ih operite pastom za zube. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko dana i iznenadit ćete se rezultatima.



#Lovorov list

Mješavina lovorovog lista i sušene narančine kore dobra je metoda izbjeljivanja zubi. U posudu stavite jednake količine spomenutih sastojaka te dodajte malo vode kako bi se smjesa povezala. Ostavite da djeluje na zubima tri do četiri minute, a zatim ih isperite običnom pastom za zube.





Evo nadam se da sam vam pomogla i da će neki od ovih savjeta vam biti od koristi i da će vam pomoći. Pišite mi u komentare vaše mišljenje i ideje za sljedeći post. :)


You Might Also Like

2 komentari