Njega kose

05:39

Ljudi evo i mene napokon. S obzirom da je danas subota i nemam nastave, uhvatila sam malo vremena i odlučila sam vam napisati novi post na temu o njezi kose, kako je zaštiti i kako ja to radim. Da previše ne duljim hajdemo početi. :)


  • Prva i osnovna stvar je da sebi odaberete šampon i regenerator koji odgovara vašoj kosi (masna, suha, normalna, ravna, kovrčava, valovita...) Ja sam probala stvarno puno šampona i regeneratora dok nisam pronašla šampon Pantene Aqua Light i Schauma regenerator. Meni to dvoje stvarno super odgovara i kosa mi bude mekana.  • Kosu nemojte prati svaki dan jer to još više potiče da se kosa brže zamasti, nego svaki drugi ili treći dan. Ja je perem dva do tri puta tjedno jer stvarno nemam potrebe češće je prati. 
  • NIPOŠTO nemojte češljati kosu dok je mokra jer će vam tada još više vrhovi pucati već je iščešljajte prije pranja jer će tada ispasti sve oštećene vlasi. Poželjno je kosu prati u hladnoj vodi jer kosa poslije pranja bude sjajna, glatka i dobijete na volumenu kose. 
  • Naravno da je i bitno kako perete kosu: kada smočite kosu, na dlan nanesite šampona oko veličine oraha i prvo utrljajte u vlasište kose pa potom na vrhove. Ako vam se dobro zapjeni to znači da više nije potrebno nanositi šampon, ako ne onda morate još jednom našamponirati kosu. Kosu dobro isperite jer u suprotnom će doći do iritacije kože. 
  • Regenerator nanesite SAMO na vrhove, jer ako ga nanesete na tjeme kose ono će biti jako masno i to vam zaista nije potrebno.
  • Pokušajte maksimalno smanjiti peglanje i kovrčanje kose jer pegla za kosu i figaro vam jako oštećuju kosu. Ako već ne možete bez toga, onda koristite preparate za zaštitu kose. Ja vam preporučujem Syoss heat protect spray.

  • I naravno da morate šišati ispucale vrhove jer tako će se vaša kosa obnoviti, dobiti će gustoću i sjajan izgled. To možete raditi svaka 2-3 mjeseca.Toliko od mene za ovaj post, nadam se da sam vam koliko toliko pomogla. Ostavite mi u komentare jeste li probali išta od ovoga i kakav je bio rezultat te ideje za sljedeće postove.
Vidimo see. :)You Might Also Like

2 komentari