Kako se našminkati?

09:47

Hej ljudi, evo mene :)

Pošto mi je stiglo par pitanja na moj ask.fm profil hoću li u jednom od nadolazećih postova pisati o šminkanju, evo odlučila sam vam ispuniti želju. Napisati ću vam što da sve koristite, što ja koristim i kojim redoslijedom.

Nakon što se umijete svakako nanesite kremu za lice, to može biti bilo koja krema, ja osobno stavim običnu Niveinu kremu u plavom pakiranju:


Nakon minutu, dvije nanosim tekući puder. Neke cure to stavljaju četkicom za puder no ja stavim malo pudera na ruku i nanosim ga prstima na lice jer mi je tako lakše i bolje ga razmažem da se ne vidi prijelaz s lica na vrat (na to posebno obratite pažnju!) Koristim Maybelline Affinitone puder koji je dosta rijedak i lako se nanosi na lice. Kada kupujete puder dobro pazite da uzmete odgovarajuću nijansu jer ako uzmete presvijetlu neće vam sve prekriti, a ako uzmete pretamnu i sami znati da će to izgledati užasno (blago rečeno). Testeri zato i služe da ih isprobate, stavite malo na ruku i vidite.
Potom slijedi korektor. Korektor mora biti ili u istoj nijansi kao puder ili nijansu svijetliji. Korektor nanesite na podočnjake i naravno na prištiće i crvenilo ili koje već nepravilnosti imate.


I naravno da vam treba i puder u kamenu kako bi se sve to matiralo, tj.da se vaše lice ne sjaji jer to niti malo ne izgleda lijepo.
Ja sam isto probala onaj Rimmel stay matt puder i stvarno je dobar, no ja sam isto prezadovoljna Baleinim puderom u kamenu u nijansi Sand, broj 3. Meni je nijansa odlična i dobro matira.


Potom ide rumenilo. Dosta cura jako griješi u stavljanju pudera, nanose ga u obliku kruga i stave previše rumenila što pomalo sliči na klauna. Rumenilo se stavlja ovisno o obliku vašeg lica.


Također, dosta cure želi imati lijepe i oblikovane obrve no svi mi nekad znamo zeznuti prilikom čupanja obrva i malo ih previše počupati. Zato postoje sjenila za obrve i olovke za obrve. Neki koriste sjenila, neki olovke, a neki oboje. Moj vam je savjet da ne pretjerujete i vrlo je važno da odaberete odgovarajuću nijansu koju birate prema boji vaše kose.Sjenilo: ovdje neću puno pričati jer ne vole svi iste boje i ne nanose ga svi isto. Pokušajte napraviti ovo sa slike jer je vrlo jednostavno, a isto tako lijepo izgleda na očima, neovisno koje su vam boje.


Na trepavice nanesite maskaru, svi najčešće koristimo crnu. Odaberite maskaru s dobrom četkicom i da joj je sam sastav dobar. Moja preporuka su vam svakako Maybelline maskare, meni najdraža obična žuta.

I na kraju vam ostaju usne. Neki koriste samo labelo (Preporučujem Baby Lips), neki sjajilo, a neki vole ruževe. Ja za školu koristim ili labelo ili sjajilo jer ne treba mi ruž za školu,ali kad idem van tada stavim ruž. Essence ruževi su dosta dobri i jeftini. Ja volim Catrice ruževe jer su kremasti i imaju lijepe nijanse.
S olovkom prvo ukokvirite usne te lagano ispunite ostatak usana. Prilikom stavčjanja ruža pazite da ne prijeđete iscrtanu liniju.Ljudi toliko od mene za danas. Dosta sam se potrudila za ovaj post i nadam se da sam vam barem malo pomogla. Pišite mi vaša mišljenja u komentare. Vidimo se. :)


You Might Also Like

0 komentari