My best movies and books

01:42

Hello :)
Pošto je danas državni praznik i nemam nastavu, odlučila sam napisati novi post koji će biti, kao što sam naslov kaže, o mojim najdražim filmovima i knjigama. Pa hajdemo početi.

FILMOVI

1. mjesto
Tres Metros Sobre El Cielo - definitivno moj najdraži film. Znači oduševljena sam, plakala sam tijekom filma i znate ono kad odgledate neki film i poslije samo razmišljate o njemu? E pa to je meni s ovim filmom bilo! Bila sam malo i razočarana zašto je završio tako kako je završio (ne smijem vam reći kako jer vi koji niste gledali neće vam biti zanimljivo onda.)
OPISLjubavna priča dvoje mladih ljudi koji pripadaju različitim svjetovima. Babi je fino i čestito odgojena djevojka iz više srednje klase. Aće je neposlušni mladić, nagao, neodgovoran te ovisan o izlaganju opasnosti. 



2. mjesto
The Fault In Our Stars - vjerujem da svi vole ovaj film i da ste pustili bar jednu suzu na taj film. Stvarno je film odličan, ima super radnju i još više se unesem u radnju jer su glumci moje godište. Stvarno nemam riječi.
OPISKrive su zvijezde priča je o dvoje tinejdžera koji se upoznaju i zaljube u  grupi potpore oboljelima od raka. Oni će nas naučiti da život ne mora biti savršen da bi ljubav bila izvanredna.



3. mjesto
Now is good - opet još jedna drama i opet glumci imaju 17 i 18 godina. Sličan je filmu TFIOS, znači cura ima rak i upozna momka u kojeg se zaljubljuje. Ako niste, obavezno pogledajte.
OPIS: Film govori o Tessi, djevojci koja ima leukemiju i pokušava uživati u svom preostalom životu koliko god je moguće.

4. mjesto
We're the Millers - jedna novija komedija, umirala sam od smijeha dok sam gledala. Film ima super radnju i stvarno je smiješan. Nećete se pokajati ako ga pogledate.
OPISDavid Burke je sitni diler u čiju se klijentelu ubrajaju kuhari i mame s nogometa - ali nikako klinci, jer on ima svoje principe. Nakon jedne neobične nezgodne on ostaje bez zalihe robe i gotovine, a s ogromnim dugom prema svom dobavljaču.
Kako bi iz Meksika dopremio robu, morati će oformiti obitelj na brzaka. Ova luda ekipa spremna je na put za vikend koji ne možete zamisliti ni u najluđim snovima.


5. mjesto
Save The Last Dance - film je odličan! Sviđa mi se jer je film o plesu (balet i hip hop) i ljubavi. Ja sam ga pogledala par puta i svaki put me iznova oduševi. Pogledajte ga.
OPISSara živi s majkom. Pleše balet i pred njom je prijemni ispit na najuglednijem plesnom studiju Julliard. Na putu prema Julliardu njezina majka pogine u prometnoj nesreći i Sarin se cijeli život odjednom mijenja. Mora se odseliti k ocu, s kojim je veže samo zajednička DNK, prelazi u novu školu, u koju idu većinom crnci, a jedini glazbeni žanr koji ih zanima jest hip hop. Sara se brzo sprijatelji s atraktivnom Chenille, a još više s njezinim bratom Derekom koji je poučava u hip hopu.



KNJIGE:

1. mjesto
P.S. Volim te - najsavršenija knjiga koju sam pročitala (jedno 10-ak puta haha) Svaki put sam plakala na nju, stvarno obožavam ovu knjigu i mislim da mi nikad neće dosaditi.
OPISHolly i Gerry imali su savršen život - sretno oženjeni, živjeli su u Dublinu blizu svoje obitelji i prijatelja, dobro su se zabavljali, ukratko - svijet im je bio pod nogama. Ili su tako mislili. Kada je Gerry umro, Holly je mislila da ne može nastaviti živjeti bez njega. Dan prije svojega tridesetog rođendana, čovjek koji joj je bio ljubavnik i najbolji prijatelj napustio ju je. Ali Gerry je obećao uvijek biti uz Holly. I bio je. Ostavio joj je poruke. Holly svakoga mjeseca čita novu..


2. mjesto
Ljubav i ostale katastrofe - knjiga koju sam počitala u jedan dan koliko mi je bila zanimljiva. Stvarno sam oduševljena. 
OPISKada milijunaš Virgil Duffy svojoj mladoj udovici oporukom ostavi pozamašnu svotu novaca i svoj obožavani hokejaški klub, kapetan momčadi Ty Savage zvan »Svetac« je bijesan.
Chinooksi silno žele osvojiti najveću nagradu sezone i zadnje što mu treba je da prelijepa bivša striptizeta preuzme uzde u svoje ruke. Pa makar je Faith najseksipilnija žena koju je u životu vidio. Između Sveca i »grešnice« iz Las Vegasa napetost svakim danom sve više raste, no Ty je možda zaboravio najvažnije pravilo igre: nikada ne podcjenjuj svog protivnika...


3. mjesto
Samo nevolje - nastavak prethodne knjige. Ova knjiga mi je još zanimljivija, kada pročitate  vidjet ćete i sami zašto ;)
OPISChelsea Ross je glumica čija karijera baš i nije blistava i čini se da njezina zvijezda na holivudskom nebu neće zasjati. U stisci s novcem i pritisnuta financijskim nedaćama, prihvaća ponudu da bude osobna pomoćnica i njegovateljica Marka Bresslera, hokejaške zvijezde ozlijeđene u automobilskoj nesreći. Njegovi slavni dani možda su prošli, no taj je „zločesti dečko“ i slamatelj ženskih srdaca i dalje tvrd orah. Ne želi prihvatiti ničiju pomoć, ponajmanje od vesele, slatke i seksi Chelsea. Njegova je pomoćnica podjednako tvrdoglava, a iskre koje između njih frcaju donijet će samo nevolje.


4. mjesto
Prijateljice - knjiga koju je napisala naša mlada hrvatska spisateljica Marija Bugarski. Knjiga je prezanimljiva i stvarno je vrijedi pročitati.
OPISU ovoj naoko idiličnoj priči o četiri prijateljice -Slađani, Oliveri, Tamari i Suzani - krije se neočekivani zaplet. Slađana je srednjoškolka iz Borova koja je spletom okolnosti izgubila brata Marka. Njezin brat je ubijen, a policija nikada nije otkrila počinitelja. Slađana podršku pronalazi u roditeljima i svojim najboljim prijateljicama i, mada je još uvijek muče noćne more o bratovoj smrti, sve više vremena provodi u zabavi i razmišljanju o simpatiji - Nikoli. No jednog dana u razred dolazi nova učenica - Sanja - i potpuno promijeni Slađanin život.


5. mjesto
40 stvari koje ti želim reći - zanimljiva knjiga za tinejdžere, pročitala sam je jako brzo. Jako mi se svidjela radnja. Moje preporuke. 
OPISAmy (nadimak Bird) je djevojka koja, naizgled, ima savršen život: roditelje koji je vole, zaljubljenog dečka, najbolju prijateljicu na svijetu. Čak je pokrenula vlastitu internetsku stranicu sa savjetima, prepunu njezinih velikih uputa, kako bi drugim tinejdžerima pomogla preuzeti kontrolu nad vlastitim životima. No kada se u školi pojavi novi momak, Bird kao da potpuno zaboravlja svoju dotadašnju mudrost.

Pete je apsolutno loš momak. On je sušta suprotnost, sve ono što Bird nije: divlji, neambiciozan, i prilično opasan. Iako zna da Pete stvara nevolje, Bird se ne može držati po strani. Kako je Pete sve više privlači, to ona vidjelo izbijaju pukotine u odnosu s Griffinom, njezinim zacopanim dečkom. Bila je dovoljna jedna pogreška, trenutak gubitka samokontrole, pa da cijela njezina budućnost ode u vjetar.



Toliko od mene za danas. Nadam se da ćete bar nešto od ovoga pogedati  i pročitati. Komentirajte kako vam se sviđa. Pozdrav od Zrinke. :)

You Might Also Like

4 komentari

  1. The fault in our stars najbolji film ikadaa :DD
    lepotaodaleks.blogspot.com uclani se ako nisi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Od filmova koje si preporucila gledala sam samo 'The fault in our stars', a od knjiga- nista. Super preporuke.
    Elena. <3

    OdgovoriIzbriši