Male tajne depilacije

00:28

Hej drage moje :)
Danas sam se odlučila za ovakav tip posta jer se polako bliži ljeto i počinju detaljnije depilacije (ne kažem da to zanemarimo ostala 3 godišnja doba, ali sada je intezivnije).
Zdrava, lijepa i njegovana koža je razlog zbog koje se djevojke podvrgavaju tretmanima uklanjanja dlačica.
Kako ne biste svoj ušteđeni džeparac trošile na skupe, a ponekad i neučinkovite tretmane, napisati ću vam par prijedloga i savjeta o različitim načinima depilacije.

VOSAK

Trake s voskom su dosta učinkovite kod korištenja na manjim površinama, npr. kad želimo ukloniti sitne dlačice s lica, ali ako si strpljiva s njima možeš ukloniti i dlačice s nogu. Poželjno je izdepilirano mjesto premazati uljnom maramicom koja se dobije skupa sa depilacijskim trakama kako bi spriječili iritaciju.

učinak: glatka koža oko 2 tjedna



BRIJANJE

Korištenje britvice je još uvijek najzastupljenija metoda. Brzo je i efikasno, ali mana je što će se dlačice nazirati za već nekoliko dana. Kako bi izbjegle crvenilo, uvijek koristite gel/pjenu za depilaciju i mlaku/hladnu vodu. Nakon brijanja, kožu namaži nevenovom masti kako bi izbjegla urastanje dlačica.

učinak: glatka koža nekoliko dana



DEPILACIJSKE KREME

Ovo je jako dobar izbor za dugotrajniji učinak glatke kože, ali postoji opasnost od alergija. Zato prije depiliranja kremom najprije isprobaj na manjem dijelu kože hoće li doći do alergijske reakcije. Za prvu depilaciju svakako koristi one kreme na bazi kamilice i aloe vere.

učinak: glatka koža nekoliko dana



ČUPANJE PINCETOM

Prednost čupanja pincetom je što se na taj način i čupa korijen dlačice te sprječava njen rast i do nekoliko tjedana. Zbog toga bi svaka djevojka trebala imati pincetu u svom neseseru.

učinak: glatka koža 2-3 tjedna



ŠEĆERNA PASTA

Glavni razlog popularnosti ove stare egipatske metode je taj što je relativno bezbolna i ne uzrokuje iritacije i crvenilo kože. Prije je bila dostupna samo u kozmetičkim salonima, no danas je možete pronaći i u drogerijama.



TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA 

Za ovu vrstu depilacije svakako morate posjetiti posebne kozmetičke salone i podvrgnuti se laserskim tretmanima uklanjanja dlačica koji koštaju i nekoliko tisuća kuna.


DEPILATOR I EPILATOR

Razlika u korištenju depilatora ili epilatora je ta što depilator uklanja samo gornji, površinski dio dlačice, dok epilator uklanja i korijen. Korištenje epilatora je bolnije nego depilator, iako s vremenom postaje sve bezbolnije. Koža će biti glatka i do nekoliko tjedana.



Eto toliko od mene za ovaj post, nadam se da sam vam pomogla s ovim malim savjetima, slobodno mi napišite što vi prakticirate i koja metoda vam je najbolja.
:*

You Might Also Like

18 komentari

  1. Odlican post, jako korisni saveti. Ja najcesce koristim prvi i drugi nacin. :)

    Novi post!♥
    http://ninaw123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post , prvi put citam post na ovom temu i svaka cast na ideji. Ja sam za sada probala sam 2. nacin , ali uskoro planiram da probam i 1. nacin. Videcemo. ♥

    P.S. Novi post na mom blogu:
    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) Činilo mi se da će ovaj post biti koristan pa eto. Pokušaj svakako :*

      Izbriši
  3. Thanks for your adorable comment Miss!
    I wish you an amazing week!
    XO
    Jeanne
    http://fashionmusingsdiary.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post, itekako će mi pomoći ! <3
    http://maketheworldbetter9.blogspot.com/ novi post kod mene:-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Interesting hun.

    xoxo
    www.its-dash.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja :)

    http://saveti81.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši