Kako uštedjeti novac?

07:54

Heeej :)
Nedjelja je i dan je odmora, pa sam odlučila napisati vam novi post na temu kako uštedjeti novac. Znam da skoro svi imamo taj problemčić, htjeli bi novu maskaru, parfem, majicu ili nešto slično, a ne možemo svaki put roditelje žicati za novac.
Sad slijedi pitanje Kako uštedjeti? Prvo moramo preispitati svoje sposobnosti. Možda dobro crtate? Ili šminkate? Kuhanje vam ide od ruke? Super ste u ručnom radu? Strani jezici vam idu super ili pak matematika? Obožavate fotografirati? Sve svoje sposobnosti zapišite na papir i vidjet ćete koliko toga znate raditi.

RUČNI RAD - kreativna si, ne ispuštaš iglu i konac iz ruku i uvijek smišljaš nove kreacije i ideje, kako ćeš nešto novo proizvesti, dizajnirati, skrpati, prepraviti, nadopuniti i slično. Odlično! Problem je što ne znaš kako ćeš to iskoristiti osim za sebe. Proširite vijest ljudima oko sebe kako si odlična u tome, možeš i napraviti Facebook profil te na njemu objavljivati slike svojih radova. Ako nemaš ideja, pogledaj malo po internetu, on je prepun stvari koje možeš izrađivati: ogrlice, naušnice, torbice, garderoba, rajfovi, omoti za knjige, razni ukrasi,božićni nakit i još dosta toga. Isplati se pokušati.



ŠMINKANJE - Treba ti samo desetak minuta da se našminkaš i izgledaš sjajno, osim toga redovito šminkaš prijateljice? Zašto ne unovčiš to? Vaše prijateljice sigurno imaju poznanice koje ćeš moći šminkati za izlaske, proslave, svadbe i slično. Budite jeftine, uredne i kvalitetne i svakako ćete tako privući nove mušterije.


NAIL ART - Svaki dan mijenjaš boju laka na noktima, uređuješ ih, crtaš svakakve ukrase i prijateljice te pitaju gdje si radila nokte? To isto unovči. Prati trendove i predlaži što bi im najbolje odgovaralo. Također ti za oglašavanje može poslužiti Facebook.



CVJETNI ARANŽMANI - aranžiranje ti samo tako ide od ruke? Znaš li samo koliko su skupi profesionalni timovi za uređenje prostora? Počni sa prijateljičinom proslavom rođendana, a već će te netko angažirati da mu urediš prostor za krsnicu, proslavu i slično.



INSTRUKCIJE - sigurno imaš neki predmet u kojem si odlična (hrvatski, engleski, matematika, kemija itd.) Zalijepi oglasni listić pored škole i sigurno će te netko uskoro zvati upomoć.



FOTOGRAFIRANJE - Gdje god ideš nešto moraš fotografirati? Ako si odlična u tome, zašto ne bi mogla i zarađivati? Predstavi svoje radove, pitaj u okolnim kafićima treba li im slučajno osmisliti logo, cjenik ili nešto treće. Proguraj se, napravi prvi korak.


IZRADA SLASTICA - Voliš peći raznorazne kolače i torte, ukrašavati ih i ide ti to dobro. Danas dosta ljudi naručuje kolače za nekakve proslave jer ne žele i ne da im se peći puno kolača. Tada uskačeš ti, pokaži ljudima kako izgledaju tvoje slastice i pozovi ih na degustaciju. 



Najbitnije kod svega ovoga je da ste uporne, snalažljive, da želite uspjeti, da budete originalne. Nemojte trošiti novac na stvari koje ti nisu prijeko potrebne. Pokušaj prestati pušiti jer je to veliki trošak (zdravlje je još bitnije), prepravi svoju staru odjeću, prije nego kupiš neku šminku pročitaj recenziju da vidiš hoće li ti odgovarati.

Nadam se da vam se sviđa ovaj post jer sam se zaista potrudila. Pokušajte nešto od ovoga i nemojte odustati. Pozdrav do sljedećeg puta od Zrinke.

You Might Also Like

40 komentari

  1. Sjajne ideje da se uštedi novac! Anketa na mom blogu, glasaj ako želiš:

    http://mylife11212001.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajne ideje zaista♥!
    http://ksenijalukic79.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideje! :D
    sandrin-kutak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedan od najboljih postova, stvarno odlične ideje! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideje da se ono što voliš i što ti je hobi pretvori u nešto više :D Super post! :)
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Jedan od najboljih tvojih postova. Vrlo korisne ideje :)

    girlyworld07.blogspot.com
    - Danijela ✿

    OdgovoriIzbriši
  7. Pomogla si, i to jako. Super i korisne ideje♥
    Ako ti nije problem, molim te komentiraj i postani sledbenik:
    laras-crazy-world.blogspot.com :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Divne ideje! Ovo prvo sam probala i super je zanimljivo i lepo se zaradi, dodala bi deljenje letki po kraju :)

    Kapege life moments :)

    OdgovoriIzbriši
  9. super post !Mnogo mi se svidjaju ideje!
    Poseti moj blog,komentarisi i prati me.Puno bi mi znacilo jer sam nova u ovome !
    Hvala <3

    girlsstuffblogg.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Hej ovo je super ! Bas mi se svidjas kao blogerka i blog ti je sjajan ! :* :*
    Ja sam skoro napravila blog pa ako hoces follow ^^
    aseninecarolije.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala puno na predivnom komentaru na mom blogu. I tvoj blog je super. Pratim te sada, nadam se da ces uzvratiti pracenje. :)

    http://gospodjicamrvica.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlicne ideje! Odlican post! Odlican blog! Sve same pohvale. Bravo! Uclanila sam se u tvoj blog, ako mozes uzvrati. <3

    free01time.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Sve sto si napisala je tacno, slazem se u potpunosti :) Odlican post ;))

    http://withinstalovealex.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  14. Nadam se da ces komentarisati moj blog, ja pratim tvoj blog, nadam se da ces mi to uzvratiti

    hangoutwithada.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Great post, I really liked your style. You want us to follow the one to the other? let me know. kisses

    Sibaritismosdeinma

    OdgovoriIzbriši
  16. Znaš šta sad razmišljam? Ovo je kao da čitam ideje iz nekog časopisa, hah. Predobro pišeš, sve mi se jako sviđa, imaš i odlične ideje. Bilo bi sjajno kada bi te zvali da pišeš za neki časopis hah, npr: Bravo, Hej, Lili, i tako. Svaka čast, stvarno, najbolja si.❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme hvala ti punoo, to mi je velika želja, jako bih voljela raditi kao novinarka u nekom časopisu :))) hvala još jednom <3 <3

      Izbriši
  17. supeeer, vec imam ideju..a par sam ih nasla i ovdje https://kakoustedjeti.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši

Blog Archive