Kako spakirati kovčeg?

23:54

hej hej :)
Napokon je gotova i ta dosadna škola, sada napokon možemo uživati i zabavljati se bez briga. Recite mi idete li raditi sezonski posao ili ćete uživati na moru?
Ne znam jesam li vam ikako spominjala, no ja u petak idem na ekskurziju u Češku i Austriju i vjerujte mi da jedva čekam. Polazak nam je predviđen oko 20 h, a povratak za tjedan dana. :D
Zbog tog puta odlučila sam napisati post ovakvog tipa da bi vam olakšala taj posao, a ujedno i sebi kako ne bi nešto zaboravila ponijeti pa ću to ovdje napisati.
A da počnemo?

Prvo vam svakako treba putna torba ili kovčeg i uz to jedna manja torba koja će služiti kao neseser gdje ćete moći staviti kozmetiku, šminku i te neke stvari koje bi se mogle proliti po vašoj odjeći (pasta za zube, parfem, šampon...)

Na dno kovčega spakirajte odjeću koja se ne gužva lako (traperice, donji dio trenirke , pidžama) i samo ih zarolajte te stavite u kovčeg.
Zatim slijedi sloj odjeće koji se lako izgužva (košulje, topići, majice). Njih presavijte i stavite preko narolanih stvari . Dok birate stvari, u glavi radite kombinacije - stvari neka budu kompatibilne pa ćete s nekoliko odjevnih predmeta moći stvoriti više kombinacija pa ćete tako i nositi manje odjeće.



Sad je vrijeme za pakiranje cipela. Jedne neka budu udobne i za dugotrajne šetnje, a druge za večernje izlaske. Prije stavljanja u kofer zaštitite ih najlonskim vrećicama jer tako nećete zaprljati odjeću.
Nakon cipela u kovčeg spakirajte sve ostale odjevne predmete kao što su čarape i donje rublje. Košarice grudnjaka napunite čarapama kako bi zadržale oblik i kako bi zauzimali manje mjesta.

Što se manje torbe tiče, u nju dolazi kozmetika i ostale sitnice za koje ne želite da se proliju ili izgube u torbi. Ponesite četku za kosu (imate one male četke na preklapanje s ogledalcem), četkicu i pastu za zube, dezodorans, šampon za tuširanje i kremu za tijelo, šampon za kosu, parfem, ulošci.



A što se dekorativne kozmetike tiče s tim nemojte pretjerivati, ponesite samo ono za što ste sigurni da ćete koristiti (npr. nemoj nositi tuš za oči ako ga nikad nisi koristila) i obavezno ponesite vlažne maramice za skidanje šminke s kojima se ujedno možeš osvježiti tokom putovanja.



Ne zaboravi na flastere i tablete za bolove. Ponesi i neki komad nakita, nemoj preskupi jer uvijek postoji opasnost od krađe i neka bude neke neutralne boje kako bi odgovarao svim odjevnim kombinacijama.

Neka vam pri ruci uvijek bude boca s vodom i neka čokoladica koja će vam podići energiju u slučaju da vam dođe zlo. Možete ponijeti i križaljku ili mp3 player za ubijanje dosade. I na kraju ono najbitnije - mobitel, punjač, fotoaparat, dokumenti i novac. Sretan vam (mi) put!


You Might Also Like

30 komentari

  1. Odlican post. I ja na isti nacin pakujem stvari, a sve navedene stvari cu i ja poneti kad budem isla na more, tako da je post zaista koristan. ♥

    http://ninaw123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bas danas putujem u 19 h i danas cu da pakujem kofer (sve ostavljam u zadnjem tren :3) .
    Bice od pomoci.
    Odlican post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ponovo ne mogu komentarisati gdje bi trebalo, pa ajde ovdje ću jer jednostavno moraam. *--* Odličan post! Zaista si navela ono što je najbitnije i hvala ti na savetima! Sve od ovoga će mi biti potrebno nekada, iako ne idem na ljetovanje i na neke odmore..:)

      Pogledaj moj blog, novi post ----------------> allforyou23.blogspot.com

      Izbriši
    2. Hvala ti :) Drago mi je što ti je od pomoći <3

      Izbriši
  3. Odlican poost,srecan ti put. ♥

    http://jeleninkutak16.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepi saveti za pakovanje s obzirom da meni nikad ne stane sve u kofer. ☺☺ Srećno na putovanju i nadam se da će biti posta o ekskurziji. ☺

    OdgovoriIzbriši
  5. Koristan i zanimljiv post. Sviđa mi se ideja. Lepo se provedi na putovanju! Ja na primer, uvek pre pakovanj napišem listu stvari i po njoj pakujem, da ne bih nešto zaboravila :D

    Girly world

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako koristan post,lijepo se provedi.♥

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post. Ja inače pakujem stvari jedno preko drugih, tako da mi je tvoj savet za pakovanje farmerki i ostalih pantalona vrlo pomogao. Ceo post je veoma lepo napisan sa puno korisnih saveta. <33 Sve pohvale. Srećan put i lepo se provedi.
    P.S. Volela bih da vidim i post posle putovanja jer obožavam travel postove. :*

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Milice :* očekuj takav post kad se vratim, čak ću vam i dosadit s ekskurzijom haha <3

      Izbriši
  8. Odličan post.. Obavezno postavi neke slike.. :)

    http://saveti81.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobri saveti i svima će koristiti,naravno kao i meni.
    <3
    Flyovanje.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlicaan post, veoma korisnoo, i ja se ovako pakujem, osim sto nikada ne rolam pantalone, samo ih spakujem ahha:D
    I da, lep provood♥♥
    Baci pogled na moj blog i uclani se ukoliko zelis: http://jelenabeutandlifeblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan post. Sigurno će mi koristiti kada krenem na more. :)

    http://troiscorner.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlican post,cestitam na 100 citaoca ja sam stoti :) :*


    lepotaodaleks.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Super post.:)) Zapratite http://tylizzle.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  14. Divan post! ;3
    Pre svega moram da ti čestitam na 100 čitalaca, zaista si to zaslužila!
    Razmišljala sam da napišem ovakav post, a ti si ga super uradila!
    Nadam se da se dobro provodiš na ekskurziji! :*

    Moj blog JUST FOR GIRLS je sada na novom linku
    milicamihaela.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši