Pogled ispod obrva

12:01

Heeej vi :)
Ne vičite na mene, znam da nisam dugo napisala post, ali jednostavno sam bila puna obaveza i nisam nikako stigla napisati vam nešto.

Za danas sam vam spremila post koji sam već dugo željela napisati, a to je o obrvama. Znači kako i kada ih početi čupati i oblikovati, kako ih urediti i slično. Hajdemo početi.

Priprema

Koža oko očiju je jako osjetljiva, pogotovo dio ispod obrva, točnije očni kapak. Kako bi spriječila bol nastalu čupanjem dlačica, najprije na to područje nanesi kockicu leda minutu-dvije. Obrve obavezno treba oblikovati na svijetlom, vidljivom mjestu i ispred zrcala da vidiš cijelo lice.



Određivanje oblika

Ovo je definitivno najvažnije. Uzmi olovku i položi je vertikalno uz rub nosa i označi mjesto gdje ona dodiruje tvoju unutarnju stranu obrve. To je područje gdje ćeš čupkati između obrva. To isto učini i s drugom obrvom.
Nakon toga olovku položi tako da prolazi kroz vanjski rub oka. Ponovno označi mjesto gdje olovka dodiruje obrvu, to je tvoja duljina obrve koja bi ti idealno pristajala. Ukloni sve dlačice koje se nalaze izvan tog ruba. 



Čupkanje

Prije čupanja, obrve počešljaj četkicom te namjene. Najprije sredi jednu, potom drugu obrvu i nemoj ih čupkati naizmjenice nego jednu po jednu.
Počni s dlačicama između obrva. Ovo područje je najmanje bolno i poslije će ti biti lakše. Čupaj dlačicu po dlačicu u smjeru njihova rasta brzim pokretima pincete. Kada si gotova s tim, počupaj dlačice iznad obrva, samo pazi da ne počupaš previše. Ukloni samo dlačice koje previše strše.
Na kraju počupaj dlačice ispod obrva da dobiješ čistu liniju donjeg luka. Dobro pripazi da tako isto počupaš i drugu obrvu.

Završni koraci

Nakon što si počupala obrve, još jednom ih počešljaj u smjeru njihova rasta. Ako su ti obrve rijetke, popuni ih olovkom ili sjenilom za obrve. 



Održavanje

Oblik održavaj čupkanjem minimalno jednom tjedno, možeš i svaki dan, ovisi koliko ti obrve brzo rastu. Samo nemoj žuriti da ne bi pogriješila i uništila lijepo oblikovanu obrvu.

Eto toliko od mene za danas, nadam se da vam se svidio post i da će vam pomoći. Komentirajte i čujemo se ubrzo. :*

You Might Also Like

17 komentari

  1. Odlican post, lepo si objasnila. :) Veoma mrzim kada devojke lose oblikuju i ne lici ni na sta.

    Uclanila sam se u tvoj blog, uzvrati ako zelis.♥
    ninaw123.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Aa super ti je post, jako je koristan, pogotovo za one koji još nisu počupale obrve, a biće i meni od koristi :D ♥
    maketheworldbetter9.blogspot.com - poseti moj blog :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predobar post!♥
    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post! Ja jednom u nedelju, dve odem kod kozmetičarke da mi ona lepo počupa obrve voskom, a posle sama čupkam tamo gde izraste. :)
    Stvarno sam zadovoljna svojim oblikom, a kako sve više gledam televiziju, primećujem da dosta zvezda imaju pretanke obrve, a to mi se uopšte ne sviđa!

    Girly world

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super je tako :) slažem se s tobom, ni ja ne volim baš tanke obrve, ali opet nekome to stoji :)

      Izbriši
  5. Mislim da je ovaj post baš koristan onima koji još nisu počeli da čupaju obrve, a koji planiraju da se pozabave time. :) Ja ih sama čupam, na otprilike svakih nedelju dana, ali uopšte ih ne čupam mnogo, samo ono što štrči. Desi se da ponekad preteram, ali i to poraste. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni su obrve najbitnije. Mogu da izadjem iz kuće bez pudera ili nešta slično ali bez sredjenih obrva ne mogu :) Pratim preko gfc pa ako hočeš, možeš uzvratiti :) xx Maja
    - http://majasmuffin.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. jako lepo napisano, meni obrve nisu jednake nimalo >.<
    muku mucim :)
    ako zelis poseti moj blog a mozemo se i zapratiti
    puno pozdrava
    isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši