Make up savjeti: Što je dobro, a što ne?

00:04


Make up Don'ts

NE pretjeruj s maskarom!
Iako obožavamo duge trepavice i naglašen pogled, previše slojeva maskare samo će ih slijepiti te će lako nastati grudice, a to sigurno neće pomoći da na lijepi način istakneš svoje oči.

NEmoj rumenilo nanositi malim kistovima ili četkicama!
Znamo da su ona često već u pakiranju, ali istina je da mali kistovi ili četkice nisu idealni za nanošenje rumenila te da ćeš puno bolji rezultat postići ako nabaviš deblji i veći kist, posebno za rumenilo. Tako ćeš izbjeći da na obrazima umjesto laganog nijansiranja imaš dvije linije ili točke, koje baš i ne izgledaju fora.

NEmoj nanositi debele slojeve pudera!
Kako bi istakla svoju prirodnu ljepotu, dovoljno će biti da naneseš toniranu kremu ili malo tekućeg pudera. Ako više voliš kompaktni puder, prije nanošenja na lice obavezno nanesi hidratantnu kremu i zapamti, u ovom slučaju manje je uvijek više! Previše slojeva pudera nije dobro ni za tvoju kožu, a ono što definitivno želiš izbjeći jest efekt maske na licu! Ako na licu imaš prištiće ili akne koristi pudere napravljenje specijalno za problematičnu kožu, koji odlično prekrivaju i upijaju masni sjaj.


NEmoj pretjerati s make upom!
Ovo vječno pravilo preživjelo je mnoge trendove, a jednostavno glasi, ako našminkaš oči, nemoj prenaglasiti usne i obrnuto!
Ako se npr. odlučiš za smokey eyes, upamti da ovaj look najbolje izgleda kada se kombinira uz minimalni make up. Tako na usne možeš nanijeti malo prozirnog sjajila ili balzama u nježnim tonovima, a nikako nemoj pretjerati ni s puderom i rumenilom.

NEmoj otići na spavanje, a da prije nisi skinula šminku!

Znam, ovo si već čula tisuću puta, ali pošto je tako važno, ponoviti ću još jednom (a možda i više puta). Prije nego što odeš u krevet, uvijek skini svu šminku s lica, osobiti onu oko očiju. Tako ćeš omogućiti svojoj koži da diše i da se tijekom noći obnovi.






Make up Do's

  1. DA, kada kupuješ novu šminku, obavezno provjeri rok trajanja te ne upotrebljavaj make up  kojemu je on istekao!
  2. DA, nijansu pudera uvijek biraj prema tonu svoje kože! Kada se šminkaš, obavezno pripazi na prijelaze, tj. puder nanesi i ispod linije čeljusti prema vratu.
  3. DA,  crtu od eyelinera povuci što bliže liniji trepavica! Eyeliner je jako efektan kada želiš naglasiti svoje oči ili napraviti savršen make up za izlaske. No, nije jednostavno povući savršenu crtu, a jedini način da ti to uspije jest puno vježbe.
  4. DA, za školu nosi lagani make up! Postoje prilike za koje se možeš jako našminkati, kao što su izlasci, ali škola definitivno nije mjesto za to. Osim toga, jaki make up nije dobro nositi svaki dan, a u školi ga često nemaš priliku popraviti, što može dovesti do toga da izgleda vrlo neuredno.
  5. DA, eksperimentiraj i igraj se sa šminkom! Make up prvenstveno treba biti zabavan, a kako su takve i tvoje godine, slobodno se poigraj  s bojama i isprobaj neki novi look. Tako ćeš i s vremenom najbolje znati što ti dobro stoji, a što ne, pa ćeš lako i razviti svoj vlastiti make up potpis.



You Might Also Like

22 komentari

  1. Love the palette!
    Have a nice weekend dear,
    xoxo
    http://stylishpatterns.blogspot.com.es/

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan post ♥♥
    http://girlsmakeupbysanjah.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post. :)

    http://ninaw123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlican post.U svemu se slazemo...

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican post. Prvi put se u potpunosti slazem sa nekim. Ja uvek nanesem neku laganu sminku kada idem u skolu. Uglavnom samo malo BB kreme , korektora ispod podocnjaka i stavim labelo i to je to. Ne volim da stavljam maskaru jer mi se trepavice cine teskim , verovatno zato sto nisam navikla. :D ♥

    P.S. Novi post na mom blogu:
    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je to čuti, ja se skroz slabo šminkam za školu, sreća pa nas ima još takvih :D <3

      Izbriši
  6. Super post, stvarno! Slažem se sa svim što si napisala. Kada sam pročitala ovo prvo, vezano za maskaru, odmah sam se setila jedne drugarice koja maskaru stavlja u milion slojeva, tako da to na kraju užasno izgleda. :D Sve umereno je idealno! :) ♥

    OdgovoriIzbriši
  7. Sada sam prvi put posetila tvoj blog, ovaj post mi se baš sviđa, pročitaću i ostale. Verujem da su isto tako odlični kao i ovaj, svaka častt ❤

    OdgovoriIzbriši
  8. molim te pogledaj mail i javi se :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odradila sam tvoju nominaciju. Hvala jos jednom. :)

    http://gospodjicamrvica.blogspot.com/2015/04/the-liebster-award.html

    P.S. Divan post, kao i uvek. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlicni saveti, svidja mi se post! :*
    Poseti moj blog, tu je novi outfit :)
    http://citcat993.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Sjajni saveti i u budućnosti ću paziti na to,pošto se sada uopšte ne šminkam.
    Meni će uskoro 14 godina i još se ne šminkam,jer mislim da je previše rano za to i da treba isticati prirodnu lepotu.Od srednje škole pa naviše već se može malo "ozbiljnije" šminkati,jer si stariji i zbog momaka,a u osnovnoj nikako,još smo male za to.
    To je moje mišljenje.

    Flyovanje.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo za razmišljanje, slažem se s tobom ;) ii hvala :*

      Izbriši