DIY Face Mask

11:19

Hej hej :)
Evo mene malo ovdje kod vas. Kako za sutra nemam puno učiti, odlučila sam izdvojiti sat vremena pa vam napisati par maski za lice. Da budem iskrena, nisam sve probala maske, većinu jesam i meni su dobre, pa se nadam da će i vama. Meni su ove homemade maske super jer je to jeftino i isplativo, možete napraviti određenu količinu koja vam je potrebna. 


1. Očisti lice prije nanošenja maske!

S lica očisti prljavštinu i ostatke šminke. To možeš učiniti mješavinom načinjenom od nekoliko žlica vrhnja i žličice limunova soka. Mješavinu uz nježno masiranje vatom nanesi na lice. Ostavi da djeluje oko pet minuta. Lice isperi mlakom vodom i osuši. Tek tada nanesi masku, a njezino djelovanje možeš pospješiti opuštanjem u kadi. Masku potom temeljito isperi mlakom vodom.

2. ZA NJEŽNU KOŽU

Maska s medom i svježim sirom

Za nježnu i glatku kožu kojoj treba i masnoće i vlažnosti, napravi masku od 2  žlice meda i jedne žlice mekog kravljeg sira. Masku ravnomjerno rasporedi po licu i ostavi da djeluje 20 minuta.
Ako ne voliš sir, lice namaži čistim medom i ostavi da djeluje 10 minuta. Maska od meda opušta kožu lica.



3. ZA MASNU KOŽU

2 maske za masnu kožu
Ako imaš jako masnu kožu, izmiješaj 1 žlicu posnog mekog kravljeg sira, 2 žlice mlijeka, po 1 žlicu meda i soka od limuna. Masku isperi nakon 10 minuta. 

Isti učinak ima i maska spravljena od 1 bjelanca pomiješanog sa 1 žlicom rastopljenog meda i pola  žličice limunova soka. Ovu masku na licu ostavi 20 minuta.

Maska sa šlagom
Ako obožavaš šlag, u hladnjaku sigurno imaš čašicu slatkog vrhnja. Istuci ga u slastan šlag (naravno bez šećera) i pola dobivene količine žrtvuj za ljepotu. Pomiješaj je sa 1 žličicom pšeničnog brašna, rasporedi po licu, pusti da se osuši i potom isperi. Ova maska će tvoje lice nahraniti prirodnim masnoćama, vitaminima te posebno kalijem i kalcijem.

4. Jednostavna hranjiva maska 
Izmiješaj 1 žumance sa sokom od pola limuna i 1 žlicom maslinova ulja. Masku drži na licu 20 minuta. 

5. Maska za umornu kožu s proširenim porama
Istuci 1 bjelanjak i potom dodaj 1 žlicu mljevenih badema i nekoliko kapi limunova soka. Masku ostavi da djeluje 10 minuta. 

6. Brza maska za umornu kožu

Namaži lice debljim slojem jogurta i drži ga na licu 20 minuta.






7. Hranjivi pakung za lice od krumpira
Skuhaj 2 krumpira u ljusci, odstrani koru i zgnječi ih vilicom. Dodaj malo tučenog šlaga i nekoliko kapi maslinovog ulja. Ostavi da djeluje dok se ne počne sušiti.

8. Tonik od lubenice i krastavaca 
Iscijedi sok od 10 dag lubenice. Isto učini i s krastavcem. Oba soka izmiješaj u jednakom omjeru. Ovaj tonik je idealan za one koji imaju osjetljivu i nečistu kožu lica jer oživljava i zateže kožu te sužava proširene pore.



9. Maska za lice od lubenice i dinje
Izgnječi meso lubenice i dinje u kašu koju ćeš nanijeti na lice i vrat. Ostavi da djeluje 20 minuta, a zatim isperi mlakom vodom. Ova maska osvježava, revitalizira i vraća vlagu koži, a pomaže i u pripremi kože za izlaganje suncu.


10. Maska od dinje 

Očisti dinju i jednu krišku iskoristi za pripremu maske. Izgnječi dinju u kašu te nanesi na potpuno čisto lice. Nakon dvadesetak minuta isperi mlakom vodom. Ova maska ublažava simptom "nadražene kože" i sunčane opekline.



Eto drage moje, toliko od mene za danas, toplo se nadam da ćete isprobati barem jednu od ovih maski te mi javiti kakvi su rezultati (nadam se da će biti pozitivni). Komentirajte mi ako ste već isprobali nešto od ovoga. Pozdrav od Zrinke <3

You Might Also Like

22 komentari

  1. ja sam probala s jogurtom, medom, maslinovim uljevim ( ne sve zajedno) i nemogu se sada sjetiti, ali znam da sam i neko voće probala.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Great post! This mask looks amazing!
    ♥♥♥
    Jeanne
    http://fashionmusingsdiary.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Great post hun! I follow you on GFC as Fife Fantasi Nails :)
    http://fifefantasinails.blogspot.co.uk/

    OdgovoriIzbriši
  4. Nice post, I fallow.
    fallow for fallow?

    http://fashionelja.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo mene kod tebe jako zanimljivi postovi svidja mi se i evo ti jedan Foloweers nadam se da ce mi uzvratiti odoh kod tebe na instagram.
    http://fashinmagicbyjelanas.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Zanimljiv post :)


    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlican post, jako korisne stvari :-) xoxo

    NEW POST
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2015/03/blue-details.html

    OdgovoriIzbriši
  8. Jos pre sam probala ovo sa jogurtom i onako bas mi osvezi lice :-*

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlican post i korisni savijeti! super!!

    http://fashionistabih.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  10. Mogo mi se svidja tvoj blog :) postovi su ti super :) Mozes li posetiti moj blog i dati me neki savet jer sam nova u ovome :) ostavi i neki komentar ... hvala ti !

    http://samoomodi.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. odličan post i stvarno korisni i odlični savjeti :)) definitivno ću isprobati napraviti neku od ovih maski <3

    New post here ! Visit if you like, I'd be thankful xoxo
    http://neellzzstyle.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa i da ćeš pokušati :*

      Izbriši

Blog Archive