10 beauty razloga za prestanak pušenja

10:05

Pozdrav svima!

Prošli post je bio o proljeću i tome kako je napokon stiglo lijepo i sunčano vrijeme, no to ne bi bilo to kada ne bi palo barem malo kiše. Cijeli dan pada, uopće ne mogu izaći iz kuće, pa sam odlučila napisati vam post koji će ovog puta biti malo drugačiji.

Kako u školi sjedim odmah pored prozora i vidim sve prolaznike, tako i vidim što rade. Sve više i više mladih ljudi počinje pušiti što mi se nimalo ne sviđa. Ne želim biti dosadna kao profesorica iz biologije i pričati o raznim štetnostima pušenja (koje su jako velike i zabrinjavajuće!), ali želim vam reći da osim što šteti vašem zdravlju, šteti i vašem izgledu i novčaniku. Uzmite primjer, svaki dan kupite kutiju cigareta za cca 25 kn, za kojih možete kupiti komad šminke koji će vam duže trajati ili pak taj novac ostaviti sa strane i štedjeti.



Sad idemo s razlozima.

#1
Više nećeš imati smrdljivu odjeću, kosu niti sobu, a i nećeš se više zalijevati litrama ionako skupih parfema da to prekriješ.

#2
Torba ti neće biti puna duhana koji će se hvatati za sjajila za usne, novčanik, dnevnik niti papirnate maramice.



#3
Biti ćeš u mogućnosti popeti se na treći kat bez da se pritom uznojiš i uspušeš.

#4
Nokti ti neće biti prljavo smeđe boje, pa ih nećeš morati kamuflirati sa puno slojeva što tamnijeg laka. Napokon ćeš moći imati francusku manikuru.

#5
S obzirom na to da ti većina ostane na cigareti, tvoj ruž sa usne će biti postojaniji i trajati će onoliko koliko bi i trebao.



#6
Nikad više nećeš morati slušati da je ljubiti se s tobom kao guranje jezika u pepeljaru. Usput ćeš uštedjeti i na žvakaćim gumama. ;)

#7
Nećeš izgledati blijedo i ispijeno. Ako si mislila da je razlog tome umor i iscrpljenost, varaš se, razlog je nikotin.

#8
Nećeš dobiti bore već u dvadesetima. Nikotin također štetno utječe na rastezljivost tvoje kože.

#9
Nakon godine dana nepušenja, imati ćeš i više nego dovoljno novca za ogromni šoping iz snova negdje u inozemstvu.



#10
Nećeš prerano umrijeti od posljedica pušenja kao što je rak pluća ili srčani udar.

Evo nadam se da sam vas barem malo potakla na razmišljanje o prestanku pušenja jer mi je to bio cilj. Pokušajte, nemate što izgubiti, već samo dobiti. Komentirajte mi što vi mislite o pušenju i ideje za sljedeći post. Pusaaa :*

You Might Also Like

23 komentari

  1. Prvi kom haha❤️Ovajj ja stv mrzim pusenje i alergicna sam na dim cigarete!to mi je tako odvratno,kao mala sam mislila da mi se to svidja mislim svidjalo mi se ali sad mi je to odvratno i klosarski(ne mrzim ljude koji puse,vec cigarete i dim... Mislim da ces se popeti do zvijezda(mislim s blogom❤️)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja također, suze mi oči od tog dima :/ Ajme hvala ti punooo :))) <3

      Izbriši
  2. Vrlo koristan i zanimljiv post! Mnogo mi se sviđa :D
    Ima toliko dobrih razloga da se prestane a i nikada ne počinje s pušenjem, tako da se ja skroz slažem s tobom! :D

    girlyworld07.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Vrlo mnogo koristan post.. Svidja mi se :)

    http://saveti81.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno svaka čast na postu, potpuno si u pravu što se tiče toga da sve više mladih počinju da puše, a to ima tako štetan efekat... Ja ne podnosim cigarete i duvanski dim i volela bih kada bi i drugi tako razmišljali. :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. the line up ciggies!
    http://sepatuholig.blogspot.com
    instagram.com/grace_njio

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post, draga. Ja sam, također, protiv pušenja. Ali je jako teško ljudima objasniti zašto to ne bi radili i pored svih primjera i slika i svega. U svakom slusaju ovakav post je super stvar.

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Jedan od top 5 postova koje sam vidjela poslednjih dana. Sve pohvale :D Ja nisam protiv pušenja, ali mrzim što pušači nemaju obzira prema ostalima koji ne puše i vrijeđaju se ako im kažeš da ti smeta dim... Pratim te na GFC, pa ako hoćeš pogledaj moj post pa prati moj blog :D
    http://milasindinka.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. smeta mi dim i neverovatno mnogo je neprivlacno i odbojno kada decko ili devojka smrde na cigarete. To je taj neki specifican miris koji ostane i koji je meni nepodnosljiv. A i, mislim da bi svako trebao prvenstveno da misli na svoje zdravlje. I ne mogu da boravim u tim prostorijama gde smrdi na dim i gde se pusi, fuuj:/
    Poseti moj blog, i nov post je tu: http://jelenabeutandlifeblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozz nominirala sam te na tag. Pogledaj moj post :*
    http://helloflawlessbymartina.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html?m=1

    OdgovoriIzbriši

Blog Archive