Prepare Your Skin For Winter

07:52

Hej hej :)

Već nam je kasna jesen i svakim danom je sve hladnije, dok ja vama ovo pišem kod mene pada ogromna kiša, a ja ne podnosim kišu, no sve je dobro dok ne grmi (nisam od onih koji uživaju u zvucima gromova).

Niske temperature i ekstremni zimski uvjeti mogu nam jako uništiti kožu. Zimi nam je koža dehidrirana, crvena, ispucala i potpuno bez sjaja. Stoga je vrlo važno pripremiti kožu na hladne uvjete, pa ću vam napisati par beauty trikova.



Krema
Zimi je puno bitnije njegovati kožu nego ljeti zato se trebamo opremiti dobrom kremom.  Vrlo je važno da je krema dosta masna i teška jer na taj način pruža dodatnu zaštitu, sprječava dehidraciju i hrapavost kože. Ja kremu nanosim kada krenem spavati i ujutro prije nego izađem iz kuće.



Rukavice
Njih se preporučuje nositi ne samo zimi već i u jesen kako bi se koža zaštitila od vanjskih utjecaja. Koža na rukama je naročito osjetljiva i tanka te zahtijeva posebnu brigu .

Tuširanje
Doza tuširanja vrućom vodom i kupanja u kadi mogu dodatno isušiti kožu, a i dosta je hladno te svakako se pokušaj tuširati kraće nego inače. Nakon tuširanja obavezno nanesi losion za tijelo.



Nahrani kožu
Vjerujem da nitko od nas ne želi crvenu i hrapavu kožu koja peče tijekom zime. Kako bismo to izbjegli moramo koristiti hranjivu kremu za ruke i tijelo te ju nanositi par puta dnevno, ne pretjerano.

Pazi na prehranu
Svi znamo da je koža odraz zdravlja. Zimi tijelo traži nešto težu i jaču hranu, što ne podrazumijeva masno već kuhano meso, više povrća i voća zbog vitamina (zvučim kao neka liječnica, ali stvarno je tako).

Pij puno vode
Ovo najviše sebi govorim, ja sam osoba koja rijetko pije tekućinu tijekom dana, što nije niti malo pohvalno. Vode treba popiti oko 8 čaša dnevno, a ja jedva popijem dvije, tužno. Voda je također dobra i za mršavljenje ako niste znali. Okej, idem odmah popiti bocu vode!

Koristi piling
Ovo trebamo raditi barem jednom tjedno kako bi skinuli svu prljavštinu i mrtve stanice s kože te je dodatno nahranili. Na portalu Teen385 sam pisala o njezi lica i pilingu pa to možete pročitati OVDJE.



Nadam se da vam je ovaj post koristan i da ćete iskoristiti ovo. Napišite mi u komentare kako vi njegujete svoju kožu. Pozdrav do sljedećeg puta :*

INSTAGRAM: zrinka_skiljo
E-MAIL: fashiondiary238@gmail.com

You Might Also Like

8 komentari

  1. That shower gel with the snowman is so cute!! :) Love it!
    Do you wanna follow each other? I follow right back and I`ll keep in touch!
    http://nuancesbyritadias.blogspot.pt/

    Kisses from Portugal! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Great tips~! Definitely need to start following these <33

    http://alluringalyssbeauty.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. A useful post! Thanks for the info! Cool!

    I love and i follow your blog, please follow me too. ;)
    My blog "Demilla". Welcome!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivno :)♥

    pogledaj moj novi je ako hočeš http://anastazijaiemma.blogspot.hr/2015/11/tipovi-profesora.html#comment-form

    OdgovoriIzbriši